Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

«Українські фахівці показують світу свою унікальність», – Катерина Черногоренко привітала переможців хакатону НАТО

Добавлено: 26.04.2024 Переглянуто: 813


Заступниця міністра оборони нагородила курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут та інженерів SoftServe, які отримали нагороди та стали переможцями на хакатоні TIDE NATO Hackathon у складі команд «JAM Team», «IT Workshop», «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

Військові отримали відзнаки МОУ медаль «Захиснику України», цивільні фахівці – відзнаки Міністерства оборони медаль «За сприяння Збройним силам України».

«Рада відзначити вас за ініціативність та розвиток технологічного напрямку в нашому війську. Українські фахівці показують світу свою унікальність, а Україна є найбільш активною державою-партнером НАТО, що бере участь у цих змаганнях. Розвиток інновацій – один з основних напрямків роботи Міністерства оборони, і завдяки нашим розробникам Україні вже є чим пишатись», – подякувала переможцям заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Довідково. TIDE NATO Hackathon є частиною циклу подій, мета яких покращити взаємосумісність НАТО та союзників через пошук інноваційних рішень та підходів. Участь в змаганнях взяли 37 військових та цивільних ІТ-команд з 21 країни світу. 8 з цих команд – були представниками України. Збройні Сили України представили дві команди від ВІТІ – «JAM Team» та «IT Workshop», від SoftServe – «Валькірія-1» та «Валькірія-2».

Команди змагалися у трьох напрямках : LLM WARGAMING (розробка великих мовних моделей WARGAMING), NOISY SPEECH TO TEXT (виділення тексту із голосового повідомлення), PHARMACEUTICAL THESAURUS (фармацевтичний тезаурус).

Джерело: Міністерство оборони України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх