Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Величний світ мікромініатюр

Добавлено: 03.11.2019 Переглянуто: 862


Величні речі- в нашій уяві асоціюються із чимось дуже великим та громіздким, але не менш величним може бути і світ мікромініатюр. Саме цю велич і досконалість сьогодні курсанти факультету телекомунікаційних систем інституту мали змогу побачити в музеї мікромініатюр Миколи Сядристого.

Мікромініатюри, представлені в колекції музею, розширюють усталені уявлення про межі людських можливостей. Руками Сядристого був створений самий маленький у світі діючий електромотор розміром 1/20 мм, цей прилад майже в 20 разів менше макового зернятка. Серед мікромініатюр, виставлених в експозиції, практично кожна унікальна і неповторна. Наприклад, троянда у волосині. Усередині людської волосини по його довжині просвердлена порожнина і відполірована до повної прозорості. Потім, всередину вставлена гілочка троянди, товщиною 0,05 міліметра.

Художнику не склало праці помістити цілий караван золотих верблюдів у вушко голки. На скляній пелюстці хризантеми розміром 2х5 міліметрів вигравірувані ноти - фрагмент полонезу Огінського.

Прекрасний портрет-барельєф балерини Майї Плісецької М.Сядристий умістив на шматочку вишневої кісточки розміром 3х4 міліметра.

На половинці макового зерна розміщено вітряк, зроблений з 203 золотих деталей. Це лише дуже короткий перелік тих дивовижних речей, які можна побачити в Музеї мікроскопічної мініатюри в Києво-Печерській Лаврі.

Без перебільшень після відвідування даної експозиції отримуєш масу емоцій та гарного настрою.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх