Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У ЗСУ функціонуватиме надсучасний кіберполігон VITIsecurity: на кафедрі кібербезпеки розгорнуто навчально-тренувальний комплекс

Добавлено: 24.12.2021 Переглянуто: 611


На кафедрі кібербезпеки Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут розгорнуто навчально-тренувальний комплекс кібербезпеки, який призначений для виявлення, реагування, протидії та попередження кіберзагроз, аналізу та розслідування кіберінцидентів та підвищення якості освітнього процесу.

До складу комплексу входять програмно-технічні засоби, ситуаційний центр, комплекс технічних засобів, який забезпечує стале функціонування програмно-апаратного ядра, надання можливості створення, модифікації та реалізації сценаріїв та контролю проведення навчальних занять, тренувань з кібербезпеки.

Оперативне управління інфраструктурою навчально-тренувального комплексу кібербезпеки забезпечує ситуаційний центр, який призначений для підготовки та проведення навчальних занять та тренувань, а також реагування на кібератаки у ході їх проведення.

Кіберполігон включає в себе 80 автоматизованих робочих місць для курсантів та слухачів інституту, що навчаються за спеціальністю «Кібербезпека».

На базі серверного кластеру розгорнуто віртуальну інфраструктуру. Вона забезпечує надання базових сервісів, використання системи дистанційного навчання, проведення наукових досліджень, проведення змагань по типу CTF (Capture the Flag) та навчань із забезпечення захисту інфраструктури в кіберпросторі.

Доступ до ресурсів комплексу здійснюється через захищений віртуальний канал з використанням двофакторної автентифікації. Це разом з потужним брандмауером та антивірусним програмним забезпеченням гарантує захист внутрішньої інфраструктури від зовнішніх загроз.

Додамо, що науково-педагогічні працівники кафедри пройшли навчання та отримали навички щодо створення, збереження та відновлення конфігурацій типових навчально-тренувальних сценаріїв проведення практичних занять, адміністрування та керування функціями комплексу з робочих місць ситуаційного центру, що значною мірою підвищило ефективність навчального процесу.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх