Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Військовослужбовці факультету бойового застосування систем управління та зв’язку взяли участь у змаганнях з кібербезпеку «CYBER EDUCATION DAY»

Добавлено: 02.09.2021 Переглянуто: 881


Національним координаційним центром центром з кібербезпеки (НКЦК) при СНБОУ за фінансовою підтримкою міжнародної організації CRDF GLOBAL та Державного департаменту США 30-31 вересня проводився дводенний молодіжний захід, спрямований на пошук проблем, розвиток та покращення системи кібербезпеки в державі.

30 вересня було проведено три панельні дискусії, в яких від кафедри Кібербезпеки ВІТІ прийняв участь начальник кафедри доктор технічних наук старший науковий співробітник полковник Чевардін Владислав Євгенійович в якості спікера разом з представниками академії СБУ, Національного авіаційного університету та Київського Університету імені Бориса Грінченка.

В дискусії були розглянуті актуальні проблеми розвитку та вдосконалення системи освіти в сфері кібербезпеки, підготовки та забезпечення суб’єктів кібербезпеки держави кваліфікованими фахівцями спеціальності 125 кібербезпека.

31 вересня команди від різних організацій та ВНЗ приймали участь в Конкурсі ініціативних проектів з кібербезпеки All-Star Hackathon та кібермарафонах CTF Stream.

All-Star Hackathon - дводенний speed cybersecutity hackathon. Командна робота з запобігання та виявлення кібератак, а також розвідка/OSINT та аналіз даних (big data) для прогнозування кіберінцидентів ТОП-3 ідеї нагороджені грантами на перші кроки реалізації ідеї.

CTF Stream для студентів - Десять команд по 4-5 осіб прийняли участь CTF Stream та виконали завдання за напрямками:

розслідування/Forensic

інтернет/WEB

⚙️мережа / Network

мобільні мережі/Mobile

⛓Blockchain

Команду від ВІТІ представляли курсанти кафедри Кібербезпеки, а саме Владислав Савчук, Віталій Веремейчук, Олексій Прийма, Олександр Марчук. Наша команда набрала 850 балів та зайняла третє місце з 10 команд, які дійшли до фіналу.

В ході проведення CTF-марафону курсанти набули практичного досвіду з пошуку уразливостей в програмних та програмно-апаратних засобах у віртуальному середовищі, рішення складних завдань з тестування програмних засобів на проникнення та прониклись атмосферою командних кіберзмагань та любов’ю до професії.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх