Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

MITIT sports stars: від початківця до Кандидатки в майстри спорту – курсантка Вікторія Кондрашова

Добавлено: 14.09.2021 Переглянуто: 845


Переможниця Всеукраїнських змагань «Гвардійський ривок», срібна призерка Чемпіонату України серед студентів, двічі бронзова призерка Всеукраїнських змагань, учасниця національних змагань Союзу гирьового спорту, курсантка 4-го курсу факультету телекомунікаційних систем Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут солдат Вікторія Кондрашова здобула звання Кандидата в майстри спорту України з гирьового спорту.

Займатись гирьовим спортом дівчина з Рівненщини розпочала під час навчання на першому курсі інституту. - До цього моменту ніколи не бачила себе в такому суворому виді спорту. І ось, під час навчального заняття з фізичної підготовки жінки-військовослужбовці моєї навчальної групи складали залік зі згинання – розгинання рук в упорі лежачи, я тоді зробила близько 50-ти відтисків. Після заняття до мене підійшов тренер інститутської збірної з гирьового спорту майор Олександр Непомнящий, який і став моїм першим тренером, та запропонував спробувати себе в незвичному для мене виді спорту. Я погодилась, про що не пожалкувала ніколи, - розповідає Вікторія.

Вже під час першого року навчання курсантка демонструвала високі спортивні результати не лише в інституті, де протягом кількох років тримає за собою першість з виконання комплексної силової вправи серед жінок-військовослужбовців, а й за його межами. - Першою моєю знаковою нагородою стала медаль за ІІ місце в Кубку України з гирьового спорту серед жінок у 2018 році. Надалі ж: виснажливі тренування – високий результат. Звичайно спіткали й невдачі, але я борола себе, знала, що я можу більше, - згадує спортсменка.

Наприкінці 2019 року у ВІТІ розпочала своє існування жіноча збірна з гирьового спорту. - Дівчат – учасниць збірної зібрали в методичному класі, і ось, заходить вона, тендітна й ніжна пані лейтенант. Так ми й познайомились із нашою майбутньою тренеркою – чемпіонкою, призеркою чемпіонатів світу, рекордсменкою з гирьового спорту Тетяною Василівною Гром, - з посмішкою на обличчі ділиться враженнями Вікторія.

Шлях до звання Кандидата в майстри спорту полягає в багаторічній праці та постійних тренуваннях. - Взагалі, у мене є визначений графік тренувань: понеділок, середа, п’ятниця –силові тренування з гирями; вівторок, четвер, субота – бігові вправи, але до відпрацювання цього нормативу я тренувалась невпинно протягом шести місяців. На змаганнях зробила 233 викиди гирею (16 кг) у вправі «Гвардійський ривок» (ривок з довільною зміною). І ось він, такий омріяний результат - я тримаю в руках посвідчення й відзнаку, гордо несучи звання «Кандидат в майстри спорту України», - не приховуючи емоцій ділиться курсантка.

Курсантка Вікторія Кондрашова – приклад незламності духу та цілеспрямованості для багатьох дівчат.

Бажаємо Вікторії наснаги та впевненості в досягненні ще більших спортивних висот!

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх