Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

У ВІТІ розпочато проєкт зі створення серії методичних посібників для ефективного використання новітньої техніки зв'язку

Добавлено: 21.08.2023 Переглянуто: 631


В сучасному світі, де технологічний розвиток стрімко змінює всі аспекти життя, важливість належного використання новітніх технологій набуває серйозного значення. Ми живемо в час повномасштабної війни з російською федерацією, тому вивчення новітньої техніки зв'язку українського та іноземного виробництв в Збройних Силах є вкрай актуальним. Забезпечення ефективної комунікації та якісного зв'язку є ключовою складовою управління військовими операціями, координації дій та прийняття важливих рішень. Новітні зразки техніки зв'язку дозволяють збройним силам забезпечити високий рівень зв'язку на всіх рівнях.

Військовий інститут з моменту початку свого існування, вже понад 100 років, випускає зі своїх стін військових зв'язківців. Спеціальність 172 Електронні комунікації та радіотехніка є базовою у ВІТІ. Підготовкою фахівців за цією спеціальністю займається кафедра Телекомунікаційних систем та мереж факультету Телекомунікаційних систем.

Науково-педагогічний склад випускової кафедри постійно вдосконалює методичне та практичне забезпечення задля ефективного навчання курсантів та підвищення кваліфікації офіцерів. Викладацька ком'юніті кафедри - це офіцери та працівники Збройних Сил України, які йдуть в ногу з часом, готові ефективно впроваджувати нові технології та знають, як ними користуватися. Створення серії методичних посібників та інструкцій користування новітніми засобами зв'язку є логічним кроком для забезпечення цільового навчання військовослужбовців в цій галузі.

Так, протягом літнього періоду, колективом кафедри було розпочато проєкт по створенню серії методичних матеріалів для ефективного використання новітньої техніки зв'язку.

З нового, 2023-2024, навчального року в низку навчальних дисциплін було впроваджено вивчення багатьох новітніх засобів зв'язку, а саме: радіостанції Hytera; систем широкосмугового доступу SILVUS; радіостанції Thales SquadNet PRM5460; станції супутникового зв’язку Starlink».

- Ми намагаємось не лише слідкувати за тенденціями, але й вдосконалювати вже набутий досвід. Кожен з авторів методичних рекомендацій, першочергово сам ідеально вивчає новітній зразок техніки. Для курсантів, звичайно ж, збільшено кількість практичних занять, що не може не радувати, але ж не варто забувати, що теорія та практика нерозривно поєднані. Саме з метою підтримання цього балансу, ми започаткували цей проєкт. Наступним його етапом є випуск навчальних відео-роликів, до створення яких будуть залучатись курсанти старших курсів факультету, - коментує начальник кафедри, кандидат технічних наук полковник Павло ГУРЖІЙ.

Окрім створення зовсім нових видань для бібліотеки кафедри, група авторів не зупиняється, а також оновлює вже існуючу літературу відповідно до вимог та підходів сучасності. Нові видання призначені не лише для підготовки курсантів, а будуть використовуватись також в ході проведення курсів перепідготовки осіб офіцерського складу призваних за мобілізацією.

Постійна актуалізація знань та навичок для військових зв'язківців є критично важливою з причин, що стосуються ефективності, безпеки та успішності їхньої діяльності. Оновлення навчально-методичної бази у Військовому інституті з питань використання сучасних засобів зв'язку має на меті підготувати майбутніх офіцерів які спроможні до використання передових технологій, засобів електронних комунікацій та зв’язку в бойових умовах.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх