Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Перші кроки в майбутнє: у ВІТІ завершилась первинна військово-професійна підготовка першокурсників

Добавлено: 02.09.2023 Переглянуто: 560


Військовослужбовцями не народжуються, ними стають один раз і на все життя. Для того, аби в подальшому стати офіцером, потрібно не лише хотіти носити форму. Стати офіцером - це про патріотизм, невпинну працю, безліч зусиль, людяність та сміливість. Ці слова ідеально відображає дух молодих людей, що цього року вирушили на перший етап свого військового життя.

Первинна військово-професійна підготовка (далі: ПВПП) - важливий етап становлення кожного військовослужбовця. Місячний вишкіл зробив із вчорашніх рекрутів сьогоднішніх курсантів Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

ПВПП - це поєднання теоретичних знань та практичних навичок, які необхідні для ефективного функціонування військовослужбовця. Протягом першого місяця навчання, курсанти Військового Інституту отримали комплексну підготовку в таких ключових аспектах, як тактична, медична, вогнева, інженерна, фізична та теоретична підготовка. Польовий вишкіл став поєднанням теорії та практики для майбутніх військовослужбовців.

- Першочергово, по приїзду сюди, я розуміла, для мене буде важко і морально, і фізично. Твоє життя перевертається з ніг на голову і ти вже не цивільний, адже ти вчишся жити по-новому, звикаєш до розпорядку дня. Як тільки в мене почало все виходити на заняттях чи під час вивчення теорії, я зрозуміла для себе, що головне - це бажання, і тоді ніяка втома не стане перешкодою, - ділиться враженнями курсантка факультету Бойового застосування систем управління та зв'язку Тетяна.

Підготовкою майбутніх лідерів займаються найпрофесійніші офіцерські кадри Військового інституту, а їх помічниками щороку виступають стажери - курсанти старших курсів, які навчають рекрутів азам курсантського життя.

- Я з родини військовослужбовців, для мене честь бути тут, продовжувати славетний рід. Дуже приємно працювати під керівництвом офіцерів, які мають колосальний досвід. До прикладу, мій начальник курсу - бойовий офіцер, який пройшов найзапекліші бої на Сході України. Тепер він тут, навчає нас бути справжніми професіоналами. Я вірю, що буду, по-справжньому, крутим зв'язківцем, адже мені є на кого рівнятись, - розповідає курсант факультету Телекомунікаційних систем Роман.

Первинна військово-професійна підготовка має вирішальне значення для молодих людей, які обрали шлях служби у Збройних Силах та інших військових формуваннях. Цей етап надає їм не тільки першочергові фізичні та тактичні навички та знання, але й формує дисципліну, моральні цінності, та патріотизм.

- Обираючи виш для навчання, я випадково побачив в Інтернеті відео про військових програмістів, перейшов за посиланням та прочитав більше про заклад, вирішив, що подаватиму документи. Таке сучасне поєднання армії та ІТ неабияк зацікавило мене. Я сумлінно готувався до вступу, а коли побачив рейтинги неабияк зрадів, - ділиться розповіддю про свій вибір курсант факультету Інформаційних технологій Дмитро.

По завершенню ПВПП, керівники табірних зборів відзначили особовий склад офіцерів та стажерів Військового інституту, які приклали максимум зусиль для того, аби первинна військова підготовка пройшла на відмінно.

Первинна військова підготовка є ключем до формування сильних та мужніх - майбутніх офіцерів. 30 діб ці молоді люди готуються стають майбутніми захисниками нашої країни. Наступним важливим у їхньому житті кроком стане Присяга на вірність Українському народові, яку вони складуть вже незабаром. Нехай їхня служба буде спрямована на захист незалежності України та благо всього Українського народу.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх