Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Розширення кордонів: підписано меморандум про взаєморозуміння між Військовим інститутом та Військово-морською академією імені Ніколи Вапцарова

Добавлено: 13.11.2023 Переглянуто: 1505


Делегація Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, на чолі з начальником інституту генерал-майором Віктором Остапчуком, з робочим візитом відвідала Військово-морську академію імені Ніколи Вапцарова (м.Варна, Болгарія).

Метою зустрічі стало налагодження співпраці у сфері підготовки військових фахівців та кібербезпеки, а також підписання меморандуму про співпрацю між навчальними закладами.

Від нині обидва заклади проводитиму спільні освітні заходи, обмінюватимуться досвідом, а також працюватимуть над спільними дослідницькими проєктами, публікаціями та конференціями. Документ також передбачає обмін науково-педагогічними кадрами, взаємну культурну та технічну підтримку. Обидві сторони також домовилися обмінюватися запрошеннями на заходи – семінари, симпозіуми та церемонії, а також допомагати просувати спільні місії та завдання.

Адмірал флоту, доктор військових наук і професор Боян Медникаров, який очолює Військово-морську академію імені Ніколи Вапцарова, радо зустрів українських колег у підпорядкованому йому навчальному закладі. Представники української делегації мали унікальну можливість побачити та оцінити навчально-матеріальну базу академії, що розкриває нові перспективи для обміну досвідом та знаннями між українськими та болгарськими колегами.

Меморандум про взаєморозуміння між Військовим інститутом телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут і Військово-морською академією імені Ніколи Вапцарова відкриває новий розділ у військовій співпраці між Україною та Болгарією. Це стратегічне партнерство відзначається не тільки обміном знань та досліджень, але й підкреслює важливість спільної підготовки військових кадрів для вирішення найбільш актуальних завдань в галузі національної безпеки. Дана співпраця сприятиме реформуванню інституту відповідно до стандартів НАТО.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх