Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Курсанти ВІТІ пройшли практику в Регіональному центрі кібернетичного захисту Литовської Республіки

Добавлено: 15.01.2024 Переглянуто: 1464


Курсанти факультету Бойового застосування систем управління та зв'язку Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, які навчаються за спеціальністю Кібербезпека пройшли практику в Регіональному центрі кібернетичного захисту Литовської Республіки. П'ята ротація на стажування завершилась наприкінці 2023 року.

Практика відбувалась відповідно до погодженого з литовською стороною графіку проведення практики в Регіональному центрі кібернетичного захисту Литовської Республіки на 2023 рік. На новий, 2024, рік сторонами вже сплановано нові хвилі стажувань за удосконаленою програмою.

Цього разу стажувались у Центрі курсанти випускного курсу Микола Бешевець та Олександр Рактинянський. Загалом, стажування пройшли вже понад 10-ро курсантів Військового інституту.

Навчальна практика (стажування) у Регіональному центрі кібернетичного захисту Збройних Сил Литовської Республіки надала теоретичних знань та практичних вмінь щодо організації кібернетичної безпеки у мережі, набуття спроможностей з підготовки, реагування, обробки кіберінцидентів, виявлення ознак атаки, роботи з індикаторами компрометації, збільшення захисних можливостей в умовах хакерських атак на об’єкти критичної інфраструктури та вміння протистояти потенційним кібератакам.

- В ході стажування нами були набуті та покращені знання в сфері захисту інформації в інформаційно-комунікаційних системах та інші навички в галузі кібербезпеки. На мою думку, такого роду практика є незамінною та надзвичайно корисною для майбутніх фахівців з кібербезбеки. Щиро дякуємо за плідну співпрацю литовським колегам, - ділиться враженнями від проходження практики курсант Микола Бешевець.

Наприкінці стажування, курсанти вручили представникам Регіонального центру кібернетичного захисту Збройних Сил Литовської Республіки лист подяки від керівництва Військового інституту за плідну співпрацю та сприяння підготовці українських кібервоїнів, а також посилення спроможностей кібербезпеки України.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх