Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

ВКСС_NEWS: майбутні зв’язківці долучаються до вивчення національної культурно-історичної спадщини

Добавлено: 22.01.2024 Переглянуто: 1183


Курсанти-першокурсники Військового коледжу ВІТІ взяли участь в проведенні круглого столу на тему «Колишні полтавські кадети на службі молодої Української держави (1917-1921рр)». Захід відбувся у рамках науково-історичного заходу, присвяченого 173-й річниці з дня народження Івана Павловського, видатного науковця та дослідника історичної спадщини, засновника Державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви».

За словами директорки закладу Наталії Білан, головною метою круглого столу стала не лише популяризація культурно-історичних та військових традицій, високої громадянської свідомості, а й виховання у молоді почуття гордості за свою країну, готовності захистити її суверенітет від посягань московитських загарбників у розрізі 900 річної боротьби за свою національну ідентичність.

Серед переліку питань, винесених на розгляд круглого столу були сучасні історичні дослідження на тему «Іван Павловський – історик, архівіст музейник» та «Колишнього Полтавського кадетського корпус у системі військової освіти та феномен україністики у закладі».

Також присутні ознайомились з біографіями видатних державних та військових діячів епохи визвольних змагань, зокрема генерал-хорунжого армії УНР Бориса Палія-Нейло, Петра Єрошевича, Миколи Бутовича, Сергія Дядюша. Курсанти коледжу Віталіна Чабан та Оксана Торяник розповіли про життєвий шлях сотника Аверкія Гончаренка, командира українських частин у бою під Крутами.

Захід мав на меті формування у курсантів патріотизму, лідерських якостей, любові до Батьківщини та ознайомлення з відомими постатями Полтавщини, що були лідерами свого часу та стояли на захисті української державності часів УНР у 1917-1921 рр досяг. Курсанти зауважили щодо важливості проведення подібних заходів у подальшому та їх вагоме місце у формуванні лідерських якостей командира.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх