Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

Військовослужбовці ВІТІ вшанували пам’ять Героїв Крут на Аскольдовій могилі

Добавлено: 29.01.2024 Переглянуто: 1220


29 січня, в День пам'яті Героїв Крут, офіцери, слухачі та курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут вшанували пам'ять крутянців на Аскольдовій могилі. День пам'яті Героїв Крут – це символічна дата, яка в Україні визначається вшануванням визвольної боротьби крутянців у січні 1918 року.

Захід відбувався за головуванням начальника Військового інституту. Традиційно, присутні поклали квіти до пам'ятного хреста - могили Героїв, виконали Державний Гімн України під супровід оркестру, а також вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Довідково: ВІТІ є правонаступником 1-ї Української військової школи ім. Б. Хмельницького, адже вона розміщувалась саме на теренах сучасного інституту. В січні 1918 року, коли війська червоногвардійців загрожували захопленням столиці Української Республіки, юнкери з 1-ї української військової юнацької школи взяли активну участь у боях з червоногвардійцями, зокрема в бою під Крутами.

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх