Telegram канал - Вступ до ВІТІ 2024            Відкрий світ можливостей: Військовий інститут запрошує на онлайн-екскурсії            До уваги абітурієнтів: як отримати додаткові бали при вступі до ВІТІ у 2024 році           

"Інтелектуальні військові спеціальності – запорука успішного розвитку сучасної армії України" - коментар начальника ВІТІ для "Освітної траєкторії"

Добавлено: 06.03.2024 Переглянуто: 710


У сучасному світі, збройні сили та інші військові формування країни стають все більше залежними від високих технологій та інтелектуальних рішень. Роль інтелекту у військовій справі сьогодні, у часи повномасштабного вторгнення рф в Україну, важливіша, ніж будь-коли раніше. Україна, яка стоїть перед низкою безпекових викликів та загроз, має стратегічний інтерес у розвитку інтелектуальних військових спеціальностей як запоруки успішної діяльності армії. Наразі, українські військові – передовики бойового досвіду в світі.

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут – історичний навчальний заклад, який з 1918 року готує для українського війська фахівців інтелектуальних спеціальностей. ВІТІ – наразі флагман, який випускає зі своїх стін унікальних фахівців для всього сектору безпеки і оборони.

ВІТІ не просто заклад вищої освіти, ВІТІ – це місце, де зародився осередок визвольної боротьби українського народу за незалежність. Інститут розташовано в історичному місці, де в далекому 1918 році на базі Першої української військової юнацької школи (суч. – ВІТІ) відбувалась підготовка юнкерів, які вже 29 січня 1918 року героїчно, захищаючи Центральну Раду, взяли участь в бою під Крутами проти червоногвардійців. Відновлюючи історичну справедливість, з нагоди 100-ї річниці історичних подій під Крутами та з метою вшанування подвигу Героїв Крут і військово-патріотичного виховання військовослужбовців Збройних Сил України, 29 січня 2018 року Президент України присвоїв Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне найменування імені Героїв Крут.

Нині, базовою спеціальністю Військового інституту є 172 Електронні комунікації та радіотехніка – це військові зв’язківці. Загалом, у ВІТІ здійснюється підготовка військових фахівців за 6-ма спеціальностями та 8-ми спеціалізаціями: 122 Комп’ютерні науки (Математичне, інформаційне і програмне забезпечення військових інформаційних систем); 125 Кібербезпека та захист інформації (Захист інформації та кібернетична безпека в інформаційно-телекомунікаційних системах), (Кіберзахист та кібервплив, системи та комплекси ведення кіберборотьби); 126 Інформаційні системи та технології (Автоматизовані системи управління військами та озброєнням); 172 Електронні комунікації та радіотехніка (Системи військового зв'язку); 253 Військове управління (Управління діями підрозділів зв'язку); 255 Озброєння та військова техніка (Радіоелектронні інформаційні системи, оперативна техніка та спецозброєння), (Кіберрозвідка, системи та комплекси спеціального призначення).

Спостерігаючи за тенденціями ведення гібридної війни, ми розуміємо, що інформаційна війна і кібератаки стають все більш поширеними, тому війську наразі вкрай важливо мати кваліфікованих спеціалістів, які вміють виявляти та протидіяти цим загрозам.

Зважаючи на таку потребу в професійних фахівцях в низці актуальних новітніх галузей, у 2023 році потужною командою фахівців вишу, ми здійснили перегляд освітніх програм та розширили спектр діяльності кількох спеціальностей.

Детальніше: Освітня траєкторія лютий 2024

© Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, 2009-2024.

Питання щодо вступу надсилайте на: [email protected] або [email protected]

^ Наверх